Panzej 2011.12.08. 23:50

H&R

Halmok és rakások közt üldögélek. Ruha halmok, zokni rakások, játék halmok és könyvrakások, gyógyszerhalmok és koszos edények, maradék kaják és elintézendő papírtornyok között, itt-ott egy-egy eldobott pelenka, én pedig ülök a közepén és fagyit nyalok.

Véglegesen és teljesen elúsztunk a teendőkkel, hiába hadakoztunk, igyekeztünk, hiába biztattuk egymást, tovább nem megy, be kell látnunk, hogy az élet körülöttünk nem mehet tovább a tökéletes mederben, nem lehet, hogy folyton csak gürcölésből álljon. Nem lehet a mindennapok célja, hogy úgy nézzen ki a lakásunk, mintha nem is lakna benne rajtunk kívül négy gyerek, hogy olyan pontosan intézzünk a felújítás kapcsán mindent, mintha ez lenne a hobbink, mert jó dolgunkban azt sem tudjuk, mihez kezdjünk az időnkkel. Hogy úgy neveljük a kölkeinket, olyan odaadással, figyelemmel, különórákra cibálással, mintha egy, maximum kettő lenne belőlük, vagy hogy L karrierje olyan meredeken íveljen felfelé, mintha nem is lenne családja, vagy legalábbis alaposan ki lennénk tömve nagymamákkal, hogy az én karrieremről már ne is beszéljünk.

Szóval ma, amikor leültem ide ezzel a fagyival, amit eleinte lelkiismeret furdalástól fuldokolva kanalaztam magamba sebesen, mezítláb álldogálva a konyhakövön, miközben azon járt az agyam, hogy mi minden van még hátra ebből a napból, milyen meló redukálhatná a fent emlegetett halmokat legalább a felére, szóval, hogy hogyan tudnám kimeregetni az óceánt egy pici kis pohárral, akkor, a dolgos gondolatok között valami nagyot pukkant. Én pedig leeresztettem.

És most itt ülök a halmok és rakások között, és créme brulée fagyit szopogatok, elnézek messze, túl a halmokon, a rakások felett és már nem hiányzik a nagy nehezen, fáradságosan magamra aggatott gála.

Mert kipukkadt lufinak lenni jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr873449532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VLSZ (Világ Legjobb Szomszédasszonya) :-) 2011.12.13. 16:06:24

:-D

Ezért vagy Te megfázva! - "mezítláb álldogálva a konyhakövön"

Puszi
süti beállítások módosítása