Panzej 2012.11.30. 21:59

Per 1.

Egyszerűen hányingerem van és fizikailag rosszul vagyok, amikor ránézek az első tárgyalás jegyzőkönyvére. Erre kell most választ írnom, így, péntek este, full magányosan. Persze valahol ott a lakás hátuljában ott szuszog a négy buksi, félreértés ne essék, de mégis... L már odacsapta a maga verzióját, most én jövök, mert elégedetlen vagyok, mert tökéleteset akarok és mert a fejemben egész nap ezt írom, mert fel vagyok háborodva és az undor már a torkomig ér. És olyanokra kell majd reagálnom, hogy egyszer éjjel mosni merészeltem. Az "éjjel", az este kilenckor volt, és igen az összehányt ágyneműt még beraktam. Aztán olyan vád is van, hogy klumpában járunk és dömperünk van. Egyik sincs, pedig az én lábammal és a három fiammal azt hiszem, mindkettő erősen indokolt lenne. Aztán, lássuk csak.. Szóval egyszer dobogás volt este fél tizenegykor a gyerekszobájuk felett. Azta! Na, ez már igazán valami, talán még le is fognak csukni minket ezért.

Na de félre a tréfát, a fő vád, hogy kiszedtük a salakot a parketta alól, és nem tettünk a helyére semmit. Természetesen a salakot nem szedtük ki, csak a parkettát szedtük fel, egy-két párnafát és a vakpadlót cseréltük ki. Persze ezt ők nem hiszik el, mi hazudunk, és egyébként is, ha felszedtük a parkettát, akkor mindegy, az is baj, ha nem szedtük ki a salakot, mert miért, hiszen veszélyes anyag. 

Hát azért, te ökör, mert nem vagyunk milliomosok.

Na, valahogy ezt kellene megfogalmazni, leírni, alátámasztani fényképekkel, és legyen már vége ennek az egésznek. Mert nem akarom, hogy nekem ezzel péntek estéim menjenek el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr374940490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IxChel 2012.12.01. 07:08:48

Ez már engem idegesít. Van ügyvédetek? Mit mondanak hivatásos kívülállók erről az ügyről? (szakértő, ügyvéd, nemtom...) Mi lehet a következménye ennek a dolognak? Más megoldáson nem töritek a fejeteket? (költözés, csere)

OMara 2012.12.01. 13:05:31

Ha jól emlékszem már "jelenésetek" volt az Önkormányzatnál is , ahol ezek a szerintem nem normális emberek, valami zajnaplóval álltak elő.
Hogy a csudába kerűlt ez az ügy a biróság elé?
Engem is idegesít a helyzetetek, pedig boldogan újítottátok fel a lakást és költöztetek be.
Biztos nem két fillér ez a pereskedés, az idegességről nem is beszélve, de szerintem érdemes lenne igazságügyi szakértőt keresnetek, akinek a véleményét a bíróság elfogadja.
Bár gyanítom ezek az alattatok lakók, bármit is tesztek majd, vagy éppen nem tesztek, mindenben bele fognak kötni.
Így viszont nem hiszem, hogy érdemes betegre idegeskednetek magatokat, gondolom a gyerekek is megérzik ezt, szóval szerintem, bocs a költözés lenne a legjobb megoldás. Lehet, hogy ebben a gazdasági helyzetben nem tudjátok majd jó áron eladni a lakást, de a nyugalom és az egészség gyanítom pénzzel nem mérhető.

Régebben írtad hogy fogytál, remélem nem csökkent tovább a súlyod?

kavarodás 2012.12.01. 17:12:20

Nem fér a fejembe, hogy szemmel láthatóan zavarodott embereket a bíróság nem hajt el a sunyiba, ha normálisokat zaklatnak.

Nem lehet őket feljelenteni azért, amit veletek tesznek? Rágalmazás, zaklatás, megfigyelés, stb.?

Undorító ügy.

nyúlmama 2012.12.02. 09:33:16

Úristen, ez megy ma Magyarországon? Persze, miért is lepődök meg.Nagyon sajnállak titeket, ami, tudom, nem nagy segítség.
valami jó ügyvéd?

januar18 2012.12.06. 18:45:55

Mi történik akkor, ha ezekre az elképesztő és röhejes vádakra nem reagáltok semmit? Kaphattok valami pénzbüntetést? Vagy csak ejnyebejnyét? Esetleg kilakoltatást, börtönt az esti mosásért?
A helyetekben racionalizálni próbálnék, keresnék egy ügyvédet, aki megoldja a jogi hercehurcát. Aztán minden erőmmel azon lennék, hogy minimalizáljam az életemből rájuk fordított időt és pszichés energiát.

Bagiraa 2012.12.09. 18:36:57

Goed je weer te zien! :)

R2D2 & C3PO 2012.12.11. 13:06:40

Én onnan közelítenék, hogy mi az oka a szomszédnál hallható zajnak. Sz'tem valamit nagyon elk_rtak az épületben.
Erre keresnék zajszakértőt...

Ha új az épület, akkor rá lehetne htk-zni az építési vállalkozóra. (Ha még létezik. Ámbár van garanciális kötelezettségük is.)

Minden jót, Panzej! :-D

zsomica 2012.12.11. 17:08:02

miután hasonlón mentünk keresztül: ha az önkormányzat nem marasztalta el Panzejéket annyira, amennyire az idióta szomszéd szerint kellett volna, akkor nem marad más út, mint a per. A bíróság meg nem dobhatja vissza azzal, hogy kérem, ez hülye... hanem pl. pontosíttatja a keresetét, meg ilyenek. Szörnyű, nagyon sajnállak benneteket. Az ilyen szomszéddal semmit nem lehet csinálni, mindig fog találni valamit. Viszontfeljelenteni lehet, zaklatásért. Vagy keresni neki jobb ellenséget, mint ti vagytok, ha őket jobban utálja, rólatok leszáll (nálunk pl. ez történt).

Panzej 2012.12.13. 23:54:56

@IxChel: @OMara: nem tudunk költözni. Több okból sem: egyrészt természetesen jó nagy a jelzálog a lakáson, nehéz lenne továbblépni. Másodszor is, hogyan tudnék eladni egy lakást, ami per tárgya? Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy én jó szvvel, bárkinek tudnám ajánlani, eladni ezt a lakást egy ilyen hibával? Esetleg még egy pert akasztani a nyakamba azzal, h rejtett hibával (bolond szomszéd) adtam el a lakást? Harmadszor pedig, költözni négy gyerekkel, felújítani megint, esetleg az egy agyrém. Ehhez egyszerűen sem fizikailag, sem lelkileg, sem financiálisan nem vagyunk elég erősek. Utoljára pedig: a lakásunkat nagyon szeretjük, a környék szuper, az egész egy paradicsom lenne, ha ezek nem lennének. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő..

Panzej 2012.12.13. 23:57:42

@R2D2 & C3PO: ez egy régi ház. Ennyi, mindenki hallja a szomszédját. Csak mivel eddig nekik felső nem volt, és a nagy néma csöndbe beköltöztünk négy gyerekkel, most azért el tudod képzelni, még laikusként is, hogy a zaj ugye némileg nagyobb.
A ház akusztikája nem jó egyébként sem, ha elmegy a ház előtt a busz, a padló is remeg. Régi, na.

Panzej 2012.12.13. 23:58:47

@Bagiraa: Hoi! Hoe gaat het met jullie? :-)

Panzej 2012.12.14. 00:02:18

@januar18: @kavarodás: @nyúlmama: van ügyvéd, teszi a dolgát, nagyon rendes. De azt kerek-perec megmondta, h nincs jogbiztonság Magyarországon, ugyanarra a peranyagra az egyik teremben a felperesnek, a másikban meg az alperesnek adhatnak igazat, ahogy a bíró napja/kedve diktálja. Persze mi azért nagyon bízunk az igazságszolgáltatásban.

Panzej 2012.12.14. 00:06:11

@zsomica: Az önkorm. egyáltalán nem marasztalt el minket, sőt, az önkorm.-i tárgyaláson a jegyzőnél leplezetlenül hülyének nézték őket. Aztán fellebbeztek a bíróságon, miután az arcunkba lihegték, h biztosan lefizettük az önkorm.zatot, azért nyertünk abban a körben. Persze ez nem igaz, be se mentünk, csak egyszer iratbetekintésre, majd a tárgyalásra. Jó lenne, ha ez a bírósági ügy is hamar lezáródna, bár asszem erre semmi esély. Lehet, h évekbe fog telni.

Bagiraa 2012.12.15. 15:01:34

@Panzej: Szia, mi jól itt ragadtunk... Egyenlőre úgy tűnik, hogy nyár közepéig maradunk is, most hosszabbítottak addig. De már jó lenne végre valami végleges, nem mindig 3 hónapról 3 hónapra élni, és tudni tervezni is egy kicsit.
Nektek nagyon szurkolok, remélem előbb utóbb előre juttok, és nem teljes idegességben és feszültségben telnek a napok. Az nem tesz jót senkinek... Várom a folytatást! :)

zsomica 2012.12.15. 23:29:06

@Panzej: nem is gondoltam, hogy elmarasztalt :-) hozzánk harmadszorra már úgy jöttek az önkormányzat emberei, hogy már kérdezték, még mit fog kitalálni a szomszéd...
sajnállak nagyon benneteket, nem lesz rövid meccs, az biztos, és a szomszéd ráadásul nem fog kilépni az életetekből sem...

OMara 2012.12.16. 14:13:05

Az igazságszolgáltatás valóban függ attól, hogy a bíró aznap éppen milyen lábbal kelt fel.Az mindenesetre jó, ha rendes az ügyvédetek.
Viszont a bírók nem tekinthetnek el a szakértők véleményétől, talán jó lenne felkérnetek egy igazságügyi szakértőt, aki hivatalos véleményt ad arról, mekkora "zaj" is keletkezik az alattatok levő lakásban attól, hogy ti élitek a hétköznapjaitokat.
Gondolom az nem lehetséges, hogy te vagy a férjed bebocsátást nyerjetek hozzájuk és a saját fületekkel győződjetek meg a zaj szintjéről.
Furcsa népek lakhatnak az alattatok levő lakásban, gyanítom életelemük a kötözködés, ha nem a "zajba", bármi másba is simán belekötnének.

kavarodás 2012.12.16. 19:12:16

Aki egész nap ül a lakásban, és magát jól felhergelve arra vár, hogy mikor szólal meg valami, azt egy leeső gombostű is ki fogja hozni a sodrából.

Kiskoromban jött át panaszkodni az egyik szomszéd, hogy az alattunk lakó micsoda partit tartott, és hogy ő csak ült egész éjjel az ágy szélén, és nem bírt aludni.
Apám lakonikusan csak annyit mondott, hogy: Talán le kellett volna feküdni.

Egyetértek az előttem szólóval: ha nem a zajba, akkor másba kötnének bele.

Minket is zaklat a fölöttünk lakó néha. Hol azért, hogy hangosak vagyunk, hol azért, mert szerinte nem is lakunk ott, és két lakást tartunk fenn.
Egyrészt nincs így, és ebből is látszik, hogy szuperhalkak vagyunk, másrészt valahol lemaradt a történelem folyamán nagyon.
süti beállítások módosítása