Kaptam egy telefont, hogy haldoklik a blogom. Aztán hazaértünk, várt az email is, hogy tudom-e, hogy haldoklik a blogom?

Tudom, tudom, hát persze, nem is vetek cigánykereket miatta, csak hát sajnos két gyerekkel több van itthon, nem mellesleg pedig két hétig esélyem sem volt internethez jutni. És milyen nagyon jó volt. El is mondom nektek gyorsan, hogy az élet internet nélkül egyszerűen fantasztikus, mennyei, káprázatos.

Képzeljünk csak el egy olyan világot, ahol egyszerűen mindenre jut idő. Ahol nem rángatja idegesen a gyerek a szoknyámat, hogy gyere már, mami, mert hiába ültem csak egy mondatra a gép elé, valójában már fél órája ott ülök. Ahol nem folyik el az ember napja a hivogatóan villogó képernyő előtt. Ahol esténként nem szörfölésbe, hanem kellemes olvasgatásba fullad a nap. Ahol félszavas skype-os üzengetés helyett valóban egymással beszélgetünk. Ahol egyszerűen csak többet beszélgetünk, többet játszunk a gyerekkel, lelkizünk a férjünkkel, és az még meg is hallgatja, még rá is ér, mert nincsen internet, és hiába viszketnek az ujjak a számítógép gombjai után. Képzeljük csak el azt a világot, ahol pár óra alatt elintézzük azokat a dolgokat, amiket már hónapok óta halogatunk. És aztán csak nézünk magunk elé hüledezve, hogy na, de most komolyan, ez tényleg csak ennyi volt?

A világban, ahol nincs internet, együtt legózunk órákig a gyerekkel, jut idő napközben is mesére, többször van süti az asztalon, és mindig van idő megkreálni Mici fején a széthullott copfokat.

Ilyen világban éltem én, és ilyen világból jöttem én, ide, haza, ahol a wifi már másnap elkapta az összes érzékszervemet, és ahol aztán gyorsan kiderült, hogy nem is haldoklik a blogom, nem. Mert egyedül én kirándultam vissza egy kicsit a netnélküli ősidőkbe, és Ti maradtatok, látogattatok, olvastatok. Köszönöm, igazán köszönöm, kedves közönség!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr952114812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motymoty 2010.06.28. 13:07:17

Teljesen igazad van. Ezért vannak nálam netmentes napok (hétvége), és esténként is igyekszem egyre sűrűbben kikapcsolni. Néha nehéz, ott a kísértés, de nagyon tartalmasan lehet időt tölteni nélküle. Persze amúgy meg jó hogy van.

korcsolya 2010.06.29. 21:53:18

Panzej, nehogy a blog miatt ne játssz a gyerekekkel eleget... azért ennyit nem ér ez az egész. :)

Panzej 2010.06.29. 23:13:12

Kori, nemcsak a blog. Sőt, leginkább nem az, hanem az egész internet. Brutál módon beszippant, ha nem vigyázok.
süti beállítások módosítása