Panzej 2010.05.14. 17:01

Csipesz-panasz

Esik, nem esik, esik, süt a nap, elegem van. Kábé háromszor indultunk neki, Palkó egész nap nyűglődik, én meg kapdosom az Algopyrint a kétóránként támadó migrénre. Most megint süt a nap, újra próbálkozunk, utoljára. Legalább egy kört kell tennem a babakocsival a ház körül, ugyanis össze kell szednem a délelőtt ledobált ruhacsipeszeimet.

Mert míg én a muskátlikat gyomlálgattam békésen, abban a (tév)hitben ringatózva, hogy a mellettem pipiskedő Palkó meg a forgalmat figyeli, a csipeszek szárnyra keltek, majd Palkó irányítása alatt elegáns ívben tovaszálltak. És mire a szomszéd néni finoman felhívta a figyelmemet a szokatlan légiforgalomra, mindössze két darab csipesz maradt a zacskóban.

A többiek azóta ugyan alaposan eláztak már egyszer, de öt perce még mindig ott piroslottak a kövek között, és most még autó sem parkol rajtuk, szóval akció indul.

Itt pedig a delikvens látható:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 komment

Címkék: palkó

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr802003228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OMara 2010.05.14. 18:49:04

Nem tudom hányadik emeleten laktok, de jó, hogy azok a csipeszek nem valakinek a fején landoltak!:)

Mi a negyedik emeleten laktunk, régi bérházban és engem is párszor "kicselezett" a lányom. A plüssállatai landoltak rendszeresen a belső udvar kövezetén.
Még jó, hogy nem kedvelte a "masszivabb" anyagból készűlt jétékokat. Igy is égett mindig a képem, amikor levonúltam begyüjteni a ledobált holmikat . Annak idején nagy divat volt butikokat üzemeltetni az ilyen belvárosi bérházak udvarában, tehát itt is mindig nagy volt a jövés-menés.De szerencsénk volt soha senkit nem találtak el a játékok és darabszámra mindig meglett az összes figura!!:)

Panzej 2010.05.14. 19:40:49

Igen Mara, ez nekem is eszembe jutott. Pláne, hogy a csipeszes zacskótól egy méterre volt az a zacskó, amit a kölkök a Dunánál nyomtak tele kaviccsal, és persze hazahoztak.. De azt most már biztos helyre tettem.
Mondjuk az erkély kilóg annyira, hogy fedje a járdát, de azért inkább nem képzelem el, mi lett volna, h aPlakó történetesen egy követ dob az egyik alattunk parkoló kocsira. Szóval vigyázni kell..

Panzej 2010.05.14. 19:41:25

Ja, másodikon! Szóval a csipesz még fájhat is.. :-S

Panzej 2010.05.14. 19:42:21

Plakó lett Palkóból :-))

OMara 2010.05.14. 20:10:44

Huh!

Tényleg jól tetted, hogy elraktad a kavicsoszacskót!:)

A témádhoz kapcsolódik egy gondolatom.
Annak idején nekünk ez nem volt gond, mert magasan voltak az ablakok, és nem volt a szobában olyan alkalmatosság, amit a gyerek az ablakhoz cipelhetett volna, ..és.....
Te, Ti, hogyan "védekeztek", az erkély, az ablakok,...és egyéb veszélyforrások ellen?
Az erkélyajtót lehet zárva tartani és csak szülői felúgyelettel használni az erkélyt, ahogy most Panzej tette.Az ablakokat viszont nyáron szinte állandóan nyitva kell hagyni, hogy némi levegőhöz jussunk,....és nem lehet állandóan őrt állni nehogy valami baj legyen......

Panzej 2010.05.15. 21:42:10

Ha erre járna valaki így hétvégén..
Láttátok ezt a képet tegnap is?

Panzej 2010.05.15. 22:24:28

Köszi! Akkor jó. Nem értem, nekem mindig valami régi vázlatot tölt be a szerkesztőprogram.
Egyébként válaszolva a nyitott ablakok probémájára, nálunk őrült szigorú tiltás van az ablakokkal kapcsolatban. Nyitott ablak közelébe sem mehetnek, ülhetnek stb.
Erkélyre meg csak ha ott vagyunk mi is, pedig az erkély kőerkély, és elég magas.

OMara 2010.05.15. 23:17:15

Már tegnap is megcsodáltam Palkó fiatalurat!!:)

Nálunk mindkét nagyszoba egymásba nyilt.
Ám a lányomat főleg az előszoba és a többi "tiltott" hely érdekelte. Úgy oldottuk meg, hogy az uram egy csinos mobil rácsot fabrikált, amit a nyitott szobaajtóra szerelt. Igy ha pl a konyhában volt dolgom, szemmel tudtuk egymást tartani a lánykámmal. A szobán kivűl csak velünk mehetett bárhová. A wc különösen érdekelte, ....talán ezért is lett igen hamar szobatiszta .
Néha ha házi gyerekbalesetekről olvasok, pl leforrázza magát a gyerek, hát a szőr is feláll a hátamon.Egy szülónek állandóan ébernek kell lenni, mert a gyerkőcök roppant leleményesek.

zuzmó 2010.05.16. 08:37:15

Szia Panzej!
A P-ról tévedtem ide, eddig csak olvastam a blogodat, nagyon tetszik :))! A csipeszek nálunk is nagyon bejönnek legkisebb lánykámnál(16 hónapos). Ha teregetek, azzal kezdi, hogy beteríti velük a teraszt,aztán olykor egyet-egyet ledob a kutyáknak (kertes házban lakunk, van 3 kutya - gondterhelt sóhajtós szmájli ). Persze ezek a műanyag vackok nem kutyafog-állók, így azért lassan de biztosan fogyogatnak a csipeszek.
A Palkó-kép megvolt korábban is. Lánykám ült az ölemben, amikor olvastam ezt a bejegyzést, meglátta Palkót, és széles mosollyal közölte: "Baba!"
süti beállítások módosítása