2012.12.19. 09:17
Karácsonyi vacsora
Vergődöm a karácsonyi menü miatt.
Régen, gyerekkoromban a rántott hal, általában ponty, krumplisaláta és valami torta volt a menü, aztán ahogy férjhez mentem, hol nálunk, hol a férjem családjánál vendégeskedve ettük amit kaptunk.
Anyósoméknál pulyka van, ezért amikor megszülettek a gyerekek, és már "saját" karácsonyunk volt, a hallevest és pulykát próbáltam megszoktatni a családdal. De egyiket sem ették nagy kedvvel. Minden évben ott izzadok a konyhában, locsolgatom a pulykát, amiből este alig fogy, másnapra meg úgy kiszárad, hogy senkinek nincs kedve hozzányúlni. A hallevesnek is leginkább csak a leve fogy, és idegesítő az is, nehogy a kicsik benyeljenek egy szálkát.
Süti az nem gond, csokis kell, és akkor mindenki megnyugszik.
Utálom a kérdésfeltevéssel végződő posztokat, de Ti hadd kérdezzem, meg, Ti mivel készültök karácsony estére? Mi vált be a kölköknek, hogyan csináljátok, hogy nem kell nyolcfélét főznötök ahhoz, hogy mindenki jóllakjon?
11 komment
Címkék: kaja karácsony vacsora
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
borzlány 2012.12.19. 10:29:27
Tesóméknál hortobágyi húsos (a tejfölös szószban tepsiben sült) palacsinta a menü minden évben - nem nagyon ünnepi, de ezt szeretik a legjobban mindnyájan.
Boldog karácsonyt! :)
januar18 2012.12.19. 12:35:02
Szóval nálunk mézeskalács van, a kicsi módosított verziót kap, háztartási kekszet cukormázzal.
Meg töltött káposzta lesz, amit rendelek. :)
Amíg nem voltak a gyerekek, addig én is hidegtálat készítettem.
Ariaden 2012.12.19. 14:27:18
A kacsasült is nagyon jó ötlet, az is nagyon finom!
A lényeg: Olyan étel legyen, ami mellett nem kell ott állni (sül a sütőben magától) és mindenki szereti! :)
OMara 2012.12.19. 15:16:15
Például: csikecombokat áztass majorannás nyers, hideg tejbe 2 napig. Utána serpenyőben pillanatok alatt szép pirosra sül.
Szoktam tartja szeleteket is pácolni, mustárt és olajat használok.
Köret lehet, bármi, most nálunk a kukoricás pergős rizs a favorit.
Könnyen összedobható és a sütőben hamar elkészűl, a sonkás, zöldséges rakott tészta, tetején egy kis reszelt sajttal.
Szintén egyszerű, a sóágyon sűlt töltött csirke is. Mivel alufóliával van lefedve a tepsi, rá se kell nézni, csak 50 perc múlva levenni a fóliát és pirosra sütni a pipit.
zuzmó 2012.12.19. 17:18:37
zuzmó 2012.12.19. 17:20:37
zsuzsibuvar 2012.12.19. 23:19:51
Pulykamaradekra guglizz angol szajtokat, tobb recept van erre mint az eredeti pulykara :)
IxChel 2012.12.22. 14:09:56
treszka 2012.12.27. 01:31:52
Gellértnek paradicsomos kenyér, mert nem eszik mást. Pirinek bébiétel :)
R2D2 & C3PO 2013.01.28. 11:59:19
utána nálunk is sült van. ami épp eszembe jut... és vagy lassan sül a sütőben, vagy az asztalon sütjük meg raklett v. fondü formájában. előbbi biztonságosabb. ezek annyiból is jók, hogy akár nyáron összerakhatja az ember és a sütős verziót fel sem kell olvasztani... csak a köretet kell mellédobni.
sütihez... mivel a halászlével jól szoktunk lakni... - én valami könnyűt csinálok, pohárkrémet, tiramisut. meg keksz, mézeskalács, beigli. ha van kedvem, időm, akkor megsütöm sk, ha nincs, akkor bármelyik boltban meg lehet venni. én nem csinálok ebből kérdést...
Utolsó kommentek