Panzej 2012.04.23. 14:29

Szarügy

Nem múlik. Hiába telt el másfél hónap, hiába forgatom az agyam, igyekszem megváltoztatni a gondolkodásom, és hozzászokni a szituációhoz, egyelőre nem megy. Nyolc kilót fogytam, csak lézengek, és mindig az jár a fejemben, hogy mikor lesz ennek vége, mi lesz a vége, egyáltalán lehet-e vége, vagy inkább előbb nekem lesz végem.

Minden héten szakértői vizsgálatok zajlanak nálunk, hol az önkormányzattól jönnek, hol ez a kedves ember hoz műszaki ellenőrt, akusztikust, tanukat, akikkel mondvacsinált indokokkal próbál bejutni a lakásunkba mint közös képviselő (mert persze mit ad Isten, az), alig győzöm elverni az ajtóból. Elmegy a régi szomszédainkat kikérdezni, felesége hisztérikus hangú levélben jelent fel minket az önkormányzaton, levelében a gyerekei már idegroncsok, lakhatásuk ellehetetlenült, mi pedig gonosz, pökhendi emberek vagyunk - jé, én pont fordítva látom.

Mert mit gondoljak arról az asszonyról, aki nemhogy az én és a férjem, de még a gyerekeim köszönését sem fogadja? Mit gondoljak arról a meglett emberről, aki a ház közös homokozójából gyerekei segítségével kizárja Palkót? Aki gúnyos mosollyal jelzi, miután délután kettőkor ránk hívta a rendőrséget csendháborításért ( a csendháborítás alatt két gyerekből egy aludt, mi felnőttek békésen beszélgettünk), hogy "ő még hajlik a békés megegyezésre"?

Mit is mondhatnék. Szóval mindenkit irigylek, aki szépen, békében hazacammog a kis lakásába, aztán ott hátradől, megpihen, és kikapcsolódik. Mert megteheti. Én pedig nem. Mert ez csak pár epizód abból a zaklatáshullámból, amiben részünk volt a beköltözésünk óta. És persze nincs vége: holnap birtokvédelmi tárgyalásra megyünk, oda, ahová én eddig csak útlevélért vagy lakcímkártyáért álltam sorba, most mint panaszolt érkezem, aztán ki tudja, mi lesz még belőlem. 

Szóval jól gondoljátok meg, költöztök-e. És jól nézzétek meg, hogy hová.

Jobban, mint mi 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr414468467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villo 2012.04.23. 19:06:44

Basszus, ez nagyon gáááz! Nagyon gondolok Rátok! Arra nem létezik jogszabály, hogy a zaklató szomszédokkal mit lehet tenni?

Azt hiszem, kussolok a mi szomszédainkról, bár néha nekem is gyomorgörcsöm van miattuk...

kavarodás 2012.04.23. 22:00:22

Nem lehet a saját módszereiket alkalmazni ellenük?
Feljelentés, levélírogatás?
Drukkolok nektek. Kérdezzetek meg jogászt szerintem is.

Esetleg hangszigetelés?

OMara 2012.04.24. 13:04:07

Még olvasni is borzasztó!

Viszont eszembe jutott egy kérdés?
Ha jól értelmeztem egy lakásba költöztetek, ahol már előzőleg is laktak. Az előző lakóval, hogy jöttek ki ezek a "borzasztó" emberek?
Lehet, hogy pont miattuk adták el a lakást, és nektek "elfelejtettek" szólni
a lakás "tartozékáról"?
Pont tegnap beszéltem valakivel, aki hasonló cipőben járt mint ti, bár családi házas szomszédról volt szó,...ők is meg lettek "hurcolva",és ez addig tartott, amíg a másik oldalra nem költözött egy új szomszéd. Azóta az ismerőseimről leszálltak és az újakkal állnak, perben és haragban.

korcsolya 2012.04.24. 13:34:25

Panzej, én csak annyit tudok ehhez a borzalomhoz hozzáfűzni most már, hogy őszintén nagyon sajnálom, és reménykedem, hogy egyszer ennek vége lesz. Ne fogyj tovább.......

És egy jó hír, hogy az is legyen, bár OFF: megszületett a kislányunk, két fiú után nagyon vártuk már, Borbála nevet napta, és gyönyörű. Most már mi is nagycsaládosok vagyunk!

És megint ON: a mi gyerekeink dübörögnek a régi-régi parkettán, és az alattunk lakó, mikor egyszer megkérdeztem, mit szól mindehhez, azt mondta, hogy maguk között csak "sportolóknak" hívják a gyerekeimet, és nevetnek, mikor hazaérünk, mert olyan vicces...

IxChel 2012.04.24. 14:32:36

Basszuskulcs, ez nagyon gáz! Figyelj, esetleg egy kommunikációs tréner? Most tök másik oldalról közelítem meg, mint a múltkor. Nálunk a melóhelyen voltak vérre menő viták, és egy vezetői tréningen megkértük a trénert, hogy inkább a konfliktuskezelésben segítsen, és fél óra alatt is hihetetlen kommunikációs trükköket tanultunk. Tehát mi van akkor, ha kicsit inkább barátkoznátok, áthívnátok őket egy kávéra, ha szapulnak, nem szóltok vissza, inkább sokat érdeklődtök róluk, a gyerekekről, stb... Tudom, hogy ez így nagyon gáz, de ha a kommunikációt megpróbálnátok más síkra terelni és nem a fennálló probléma megoldására, talán javul a helyzet. De ehhez persze gyomor kell.
Vagy esetleg konkrét kérdés: mit tudnátok Ti tenni annak érdekében, hogy ne zavarjátok őket? (és itt most nem az a kérdés, hogy jogos-e a panaszuk, vagy nem, hanem az, hogy ezekkel a f.szokkal úgysem tudjátok megértetni, hogy f.szok.) Tehát megjátszott bűnbánatra gondolok - persze minden írásos és tanúk előtti nyilatkozattételtől eltekintve - nehogy később használni tudják valamire.
Esetleg költözés? Az már egyáltalán nem pálya?

zsomica 2012.04.24. 18:21:52

Panzej, teljesen átérzem, mi pereskedtünk... Viszont, a folyamatos feljelentéseknek nyoma van mindenhol,majd a határozatokkal bitrokháborítási ügyet te is indíthatsz ellene (általában ez hatni szokott, hogy nem csak neki van fegyvere), komolyan. Hülyék ellen nincs orvosság, nálunk nagyon meglepődött, amikor a bíróságra mi el sem mentünk, csak az ügyvéd...

kutyáslány 2012.04.24. 21:40:54

Nem jutok szóhoz. :(
Rettentően sajnálom!

Scarlett O´Hara 2012.04.24. 21:54:58

Ez szörnyü! Hihetetlen, hogy ekkora barmok lézetnek. Nagyon sajnálom! Remélem, találtok vmi megoldást! Nagyon szorítok nektek!

guju 2012.04.25. 13:48:10

Panzej, tapasztalatom szerint nincs egyetlen jó módszer. Minden vagy bejön vagy nem. Engem elborzaszt, hogy körülöttünk milyen gyakori a hozzátok hasonló tapasztalat. Sajnos nekünk is jutott. Talán még rosszabb, mert igazságügyi orvosi szakvélemény van róla, hogy pszich.beteg. Az amiatt frankó, mert ha diliflepnije van, semmit nem tehetsz, mert hát ugye beteg. Ami egyrészt jól van így, tényleg senki ne bántsa, mert beteg. De egész nap állt a kertje végében és ordenáré trágárságokat üvöltözött minden szomszédnak (nem csak nekünk. még három családra lát rá) A hároméves kislánynak -a neki címzett- "vérfertőző kurva" kifejezést próbáltuk körbeírni. Roppant vidám volt :(
A jó hír, hogy mi sikerrel megoldottuk, mert kiderült, hogy csak akkor ilyen, ha nem kapja a gyógyszerét és, hogy kapja a gyámja felelőssége. Az összes érintett szomszéd, együtt (sokan) megkerestük a gyámot (a fia) egy ügyvéd kíséretében és felvázoltuk, hogy őt pereljük be, ha nem változik a helyzet. Azóta minden reggel megy valaki, aki beadja a gyógyszerét. Kopp-kopp-kopp, kb egy éve béke van.

guju 2012.04.25. 13:54:31

Ha eszkalálódik a helyzet, akár úgy, hogy ők perelnek titeket, akár nálatok pattan el a cérna és perlitek be őket, én azokat, akitől a lakást vettétek, mindenképpen megkeresném. Megkérdezném, hogy nekik is volt-e ilyen tapasztalatuk, vagy csak ti zavarjátok a köreiket? Ha az előző lakókat is zaklatták, akkor (megértve, hogy ezt nem reklámozták, mikor árulták a kecót), megkérném, hogy tanúskodjanak mellettetek.

januar18 2012.04.25. 20:54:24

De sajnálom, olyan sokat gondoltam rátok, nagyon együtt érzek! :( Tudom, hogy intelligens ember ódzkodik attól, hogy a saját fegyverét alkalmazza az ilyen barommal szemben, de nem hiszem, hogy az ilyen paranoid pszichopata emberekkel lehet bármi mást tenni.
Kiderült már, mi zavarja őket bennetek?
A férjed hogy kezeli a helyzetet? Gyerekek mennyit vesznek le ebből?
Palkó kizárásért minimum feljelenteném, hogy zaklatja a gyerekem, zaklatásért is feljelenteném, gyerekjólétiseknél is feljelenteném, kizártnak tartom, hogy ilyen beteg személyiség megfelelő környezetet biztosít a gyerekeinek. Ezer helyen tehetsz panaszt te is, illetve ti is, talán ez elriasztaná a továbbiaktól. És úgy sajnálom, még egy szimpla költözés is nehéz családdal, és nagy stressz, így rémálom.
Egyébként, mikor kiskamaszok voltunk tesómmal, mi is költözködtünk, és alattunk lakónak kifogtunk azt a nőt, akit a vezetőbeosztásban lévő nevelőapám kirúgott, az egyetlen ember volt 30 éves vezetői munkája alatt, akit kirúgott. Mikor megvettük a lakást, ő is bepróbálkozott hasonlókkal, de nem ennyire durván. Egyszer anyámék nem voltak otthon, a nő meg a ház előtt sétáltatta a kutyáját, mi meg a tesómmal körbe dobáltuk tojással az ablakból (nem találtuk el). Utána felhagyott a zaklatásunkkal, és mostanra egész jó vele anyám viszonya (23 éves sztori).

januar18 2012.04.25. 21:03:34

Van egyébként jó ügyvédetek? Mindenképp megérne egy konzultációt, lehet, hogy tudnátok pert indítani rágalmazásért, vagy viszontfeljelenteni, akármi.

nyúlmama 2012.05.05. 17:47:08

Hú, Panzej, csak most olvastam, rémes.

Nem lehet, hogy még a felújítás miatt rágtak be rátok? Persze, mindegy is, mindenképpen rémes. Nem tudom elképzelni-az írásaid alapján, amennyire "megismertelek "- hogy a gyerekeid olyan módon viselkednek,hogy ez a viselkedés elfogadható legyen.

Talán tényleg érdemes lenne az eladót megkérdezni, velük is volt-e ilyen gond.

Panzej 2012.05.12. 13:00:28

@kavarodás: L nem helyesli a hasonló módszereket, azt hiszem -bár kicsit hülyén hangzik, de ez az igazság - mi egy kicsit túl kulturáltak vagyunk ehhez az egész ügyhöz.
Hangszigetelésnek a szomszéd csak azt fogadná el, ha felszednénk a parkettát födémig, majd új parkettával leraknánk megint.
Felewsleges említenem ugye, hogy ez a kényelmetlenségeket nem számolva is alsó hangon olyan jó négy-öt milla lenne...

Panzej 2012.05.12. 13:03:24

@OMara: Nem, hát ez a vicces! Tíz éve nem lakott ebben a lakásban senki. Ők három-négy éve költöztek ide, hát pesze, hogy csend volt!
Mikor mi megvettük a lakást, úgy nézett ki, mintha itt olyan ötven éve semmiféle felújítás nem történt volna. A cselédcsengők megvoltak, a régi tapéta, a korabeli fürdő, csak minden teljesen tönkremenve. Még be is volt ázva az egyik sarok. Teljesen fel kellett újítani.

Panzej 2012.05.12. 13:13:22

@IxChel: Ez teljesen kizárt. A fickó diktálni akar, nem beszélgetni, a felesége pedig rágalmaz, hisztérikus és a többi szomszéd szerint is sajnos bolond.
Képzeld el azt, mikor még be sem költöztünk, csak épp költözködtünk, és egyik este könyveket pakolásztunk L-lel egy polcra, a két nagy gyerek a kanapén fekve könyvet nézegetett, Isti egy pici szőnyegen gyakorolta az üldögélést, és Palkó, nahát Palkó egyetlenként ide-oda tipegett.
Csengetnek, L ajtót nyit, ott áll asz asszony. Se jónapot se semmi: - Ugyan már, nem lehet halkabban? Leszakad a mennyezet! - förmed L-re, majd miután értetlenül egymásra néztünk, és karunkat széttárva mondtuk, hogy dehát nem csinálunk semmit, ahogy jött, úgy el is ment.
Öt perc múlva éktelen rohangálás a fejünk felett a padláson, az egész család felment szaladgálni a koszos, poros, galambkakás padlásra a sötétbe, majd beállítottak, hogy na most adtak egy kis ízelítőt abból, hogy mit hallanak.
Nagyon őszintén mondom, fura volt ez az őrült rohangálás, de engem nem zavart volna, ha nem tudom, hogy micsoda és miért.
Ezután L kiabálásba hajló beszélgetést folytatott a fickóval, aki utasítgatott, keménykedett mind a 160 centijével, majd megegyeztek abban, hogy egy hónap türelmi időt kapunk, hogy legalább berendezkedhessünk egy kicsit.
Azt hiszitek?
A dátum szerint három nap múlva ott volt két feljelentés az önkormányzaton.

Panzej 2012.05.12. 13:15:18

Ja, és beszélgetni. Próbáltunk, mindenek ellenére próbáltunk, legalább a férjjel, ha már a nő nem is köszön. De azonnal megjelent az asszony, egy diktafonnal, hogy ők csak így. És nem adnak a felvételből másolatot.
Most már mi sem erőltetünk semmit.
Minden egyes lépést az ügyvéddel beszélünk meg inkább.

Panzej 2012.05.12. 13:18:12

@guju: Az előző lakó tizentöt éve meghalt. A lakás tíz éve tök üres. Aki árulta, az gyerekkorában lakott benne, most egy idős orvos.

OMara 2012.05.12. 13:21:51

Akkor nem /is/ veletek van/lehet a bajuk, hanem azon vannak kiakadva, hogy valaki, egy család beköltözött egy régóta üres lakásba.Ti lettetek a célpont, sajnos..(

Régóta olvaslak, az előző lakásban, soha semmi ilyen gondotok nem akadt a lakótársakkal.

Viszont sajnos az új lakás, a beköltözés örömét elvették tőletek.
süti beállítások módosítása