Panzej 2011.08.31. 23:29

Rontombontom

Nos, amitől egész nyáron reszkettem, az holnap bizony bekövetkezik. Holnap ugyanis szeptember elseje van, Lackó pedig iskolába megy. Ez nálunk pedig konkrétan azt jelenti, hogy mostantól fogva Isti érettségi vizsgájáig minden hétköznap reggel hatkor kelünk, mínusz iskolai szünetek. Ez akár hogyan is számolom, felöleli az elkövetkezendő 18 évünket.

Meg kell tanulnunk korán feküdni, korán kelni, kétfelé logisztikázni, uzsonnát csomagolni, üzenőt böngészni, házit írni, ceruzát hegyezni, iskolatáskát pakolni, könyvet kötni, alkalmazkodni, elengedni, nem aggódni, ellenőrizni és önállósodni hagyni. Fogni a kezét, ha kéri szorosan, ha kell észrevétlenül. Tanulni vele. De nem helyette.

Most még nem értjük, nem érezzük. Csak a naptárból tudom. Holnaptól Lackó élete megváltozik. És vele együtt a miénk is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr973194340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pomme-pomme · http://pommepomme.blog.hu 2011.09.01. 13:09:25

Mi még egy korábbi lépést tettünk ma, a lányom elkezdte a bölcsit. Berohant a játékok közé, és le se fütyült. Én meg majdnem sírtam, hogy mekkora nagy lett.

Jó tanévkezdést, sok sikert az iskolához Lackónak!

korcsolya 2011.09.01. 14:48:23

Beszállok. A nagyfiam ma kezdte az ovit. Könnyeinket nyelegetve támogattuk ki egymást férjemmel az ajtón, közben egymásra vigyorogtunk, mert nem lehetetett nem örülni annak, hogy Berci berohant, és örömmel játszani kezdett. :) Kíváncsian várom a folytatást. Lackóról is. :)

zuzmó 2011.09.01. 18:07:30

A legnagyobb lányom vasárnap cuccolt Bp-re, koleszba. Egyetemista lett, ami szuper, de...Fura kerülgetni az üres szobáját:(( Minden ilyen váltás, bölcsi, ovi,iskola kicsit megviseli a szülőket (legalábbis nekem van/volt egy hangyányi depis hangulatom ilyenkor), mert egy korszak ezzel visszavonhatatlanul lezárul, méghozzá dátumra pontosan megmondható, mikor. És közben tartani kell magamat, mert nem ronthatom el a gyerek örömét, izgatottságát.

kutyáslány 2011.09.02. 14:02:21

Tizenhárom éve mentem életem első szülői értékezletére és azóta se unom. :)) Szeretni fogod, a leckéket is, mindent, amiben láthatod, hogy fejlődnek. A legjobb! :)))
süti beállítások módosítása