Panzej 2010.12.13. 23:31

SOS!

Adva van a szerda, a hat külföldi vendég, a fáradt kismama, az üres hűtő, és a kívánság, hogy legyen valami könnyű, magyaros, meleg, előre elkészíthető vacsora.

Tudom, tudom, hogy későn szólok, de ha van ötlet, vissza ne fogjátok magatokat!! Légysziii!!

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr852514391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krinya75 · http://en-mozaikok.blogspot.com/ 2010.12.14. 01:28:10

Nekem az a tapasztalatom, hogy a külföldiek számára a jó kis vörösboros marhapörkölt a nagy favorit, ha van hozzá erőd, igazi házi nokedlivel :-)) Tudom, számunkra ez olyan szokványos, de a külföldiek számára verhetetlen ;)

Zenóbia 2010.12.14. 08:58:39

szeretnék neked továbbadni egy karácsonyi ajándéklistás játékot, mert már régóta olvaslak, és most kaptam egy ilyet. A lényeg, hogy írj egy ajándéklistát, a játékot pedig add tovább hét bloggernek, akiket értesítened is kell erről. Ha van hozzá kedved.
Egyben sült fasírt? :)

motymoty 2010.12.14. 09:06:32

A marhapörkölt remek ötlet, bár nem annyira könnyű, a gulyást is nagyon szokták szeretni, abban van zöldség is. Először a lecsó jutott eszembe, de ahhoz meg nem adottak az alapanyagok télen.

Ribizlee 2010.12.14. 09:48:51

nálam ilyenkor rakott krumpli vagy valami tepsis történet szokott készülni, a hús és köret egyben gyorsan megsül, előre összerakható, és ha kész, a sütőben melegen is marad (ha késnek).

egyébként egy csirke vagy harcsapaprikás is viszonylag gyorsan megvan, és az jóóó magyarosch is :-)

Laliath 2010.12.14. 10:10:55

Nekem is olyanok ugranak be elsőre, hogy gulyásleves, rakott zöldséges rizs meg egybefasírt vagy székelykáposzta.

Ribizlee 2010.12.14. 10:20:14

egyébként a finn barátaink szerint a legmagyarosabb kaják az édes tészták (vargabélesért valszeg ölni tudnának), meg a tojásos nokedli tejfölös uborkasalátával :-)

winninger jolán 2010.12.14. 12:08:13

Tatárbifsztek, túróscsusza. Bár az elsővel azért lehet szívni.

Panzej 2010.12.14. 12:34:46

Köszi, hogy így rácuppantatok a témára! Azér' csak látszik, hogy nőből vagyunk.. :-))
Közben kiderült, hogy leves meg édesség is kell a könnyű vacsorába, de azt eldöntöttem már, hogy húsleves meg gesztenyepüré. A főételek közt most az egybesült fasírt, a csirke meg a marhapöri közt hezitálok, bár erősen hajlanék a fasírt felé, darált hús van itthon.

Ribizlee, apukáddal minden rendben lett végül?

Zenóbia, köszönöm a szándékot, de én semmi ilyesmiben nem szoktam résztvenni.

Ribizlee 2010.12.14. 13:00:51

darált húsból ökörszemet is csinálhatsz, tenyérnyi fasírtpogácsákat baconszalonnával körbetekered, beleülteted a tepsibe, tetejükön csinálsz egy mélyedést, beleütsz 1-1 tojást, és megsütöd. nagyon látványos, és finom.

köszi, Apuval reménykedünk, de mindig van valami újabb para... :-S
most épp jól van, legalábbis látszólag. pont ezért félek. hülye-e vagyok?

és ti jól vagytok?

Farkasokkal táncoló 2010.12.14. 13:08:53

Fregatt máj is egyszerű, csirkemáj darabokat körbetekerni bacon szalonnával, és be a sütőbe, mire a szalonna átsül kész is, se sózni, se fűszerezni nem kell, csak kiolajozni a jénai tálat vagy tepsit. Tésztán kívül bármilyen köret mehet mellé, rizs, sült krumpli, krumplipüré vagy akárcsak saláta önmagában.

OMara 2010.12.14. 13:26:21

Jó ötlet, ha pörit csinálsz, a hús szinte mindegy, a pörköltizért vannak oda a külföldiek. Én mellé tarhonyát készitenék, gyorsan megvan és különleges.
Ha kevés az időd és az erőd, van egy javaslatom. Csirkemell filéket, áztass 2 napig majorannás sós tejben. Utána pillanatok alatt elkészúl, semmi más mint egy kis olaj kell csak a serpenyőbe.
Különleges lesz a husi ize az egyszerű páctól.
A vargabélest jó ötletnek tartom mint édesség.
Ja előételnek, baconba göngyölt füszeres csirkámáj finom lenne, ha van grillsütőd, pár perc alatt elkészűl. Salátalevelekre elrendezve, tuti nyerő lenne a vendégeidnél.
Én ilyenkor nem szoktam levesfőzéssel pepecselni, inkább az előételre és a desszertre helyezem a hangsúlyt.

Leluti 2010.12.14. 14:52:02

Nálunk a sajtos husi a gyors és egyszerű. Lehet sertés szelethús, de csirkemellből is fincsi. Tepsi, kevés olaj az aljába, a husikat pedig felvert tojásba, majd lisztbe forgatom. Alaposan beszórom magyaros fűszerkeverékkel, meglocsolom tejszínnel, sajt reszelve a tetejére. Először kb.40-50 percet lefedve sütöm, majd a végén, hogy a sajt is megpiruljon minden nélkül.Előre elkészítheted, aztán csak berakod a sütőbe. Krumplipürével csodás.
Eddig sikere volt.:)

korcsolya 2010.12.15. 13:17:15

igaz, nem feltétlenül 100%-osan magyar, de nem is kifejezetten olasz. ÉS ha a leves meg a desszert magyaros, ez is mehet.

OMara 2010.12.16. 18:53:38

Kíváncsian várom végül is milyen finomságokkal lepted meg a vendégeidet!
süti beállítások módosítása