Panzej 2010.09.26. 23:57

Palkó beteg

Megjött az ősz és vele együtt az első betegség, az első komoly kór Palkó életében. Mert Palkó tegnap óta lázas. És nem is kicsit.

Tudom, tudom, miért nem vittem ügyeletre, de igazság szerint Palkó már péntek este sem volt kóser, gondoltam biztos nagyon elfáradt, aztán tegnap napközben a stabil 38 fokot produkált, én meg csak megrántottam a vállam, hogy akkor itt a bűnös, biztos megint jön a foga. Nyűgös volt, hát persze, aztán a láz este hirtelen felszökött, éjszaka pedig már hűtőfürdőztünk, mert negyven foknál azt már úgy illik. Nurofen alul-felül, éjszaka több ugrás, minek következtében én reggel alig bírtam magamhoz térni, ellenben Palkó ficánkol, még csak hőemelkedés sincs sehol. Nincs tüsszentés, fülhöz kapkodás, szépen iszik, nem eszik, no de az mindegy. Doki hétfőig elhalasztva. Talán nem is kell, reménykedtem úgy titokban, nálunk az ilyen magas láz szerencsére nem divat, ügyeleten is talán ha kétszer voltunk gyerekkel, akkor sem lázzal, hanem hasmenéssel, hányással. Ez az éjszakai negyven fok csak valami tévedés lehetett, gondoltam, de rosszul, mert a rém ma is visszatért, délután már hőemelkedés, este 39,5 és most is sírdogál.

Láza van, nem alszik, én meg lassan megőrülök. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez a három napos láz, semmi egyéb tünet a magas testhőmérsékleten kívül, így nem tudom, mit csinálhatna az orvos, azt persze tudom, hogy mit fog, csak azt nem tudom, hogy ez tényleg kell-e. Az orvos ugyanis Ceclorettát fog felírni, antibiotikumot, én meg beadom, mert elegem van ebből a kínlódásból, a tehetetlenségből, hogy nem eszik, hogy örökké karban van, és hiába csak az egyik a három kicsiből, mindketten körülötte ugrálunk, és ez így sajnos nem megy. Holnap orvos. Lelkiismeret-furdalás nélkül. Hiszen így is majdnem hozom a nyugis holland átlagot. Ott ugyanis minimum három nap masszív láz kellett ahhoz, hogy időpontot adjon a gyerekorvos. Itthon még mindig rekorderek vagyunk ezzel a két és fél nappal.

Nem mintha megérte volna. Most már ott tartok, hogy ha antibiotikum kell, hát jöjjön. Nem akarok holnap este is tehetetlenül állni a bágyadt, sírós Palkó ágya fölött.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr882325717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanemárrr 2010.09.27. 08:30:58

Panzej, tudom nem vigasztal, de ugyanezen okból nem aludtam én sem ma éjszaka. Láz, pedig nem szokott lázas lenni, szóval én nem várok ki, délelőtt irány a doki. Jobbulást Palkónak!

opti (zimme-zum.blog.hu) 2010.09.27. 12:59:43

Jobbulást!

A mi dokinknak van egy ketyeréje, egy csepp vér kell hozzá a gyerek ujjából és két perc múlva kiköpi az eredményt, hogy vírusos-e avagy már bakteriális a dolog. Sokszor kapnak a gyerekek antibigyót már vírusosan, és az többet árt mint használ. Esetleg kérdezz rá, hogy van-e ilyen cucca a dokinak, ha nincs akkor meg mikor lesz, ez szerintem már alapfelszerelés kellene legyen!

És jobbulást!!

zuzmó 2010.09.27. 13:12:53

Jobbulást Palkónak!
Nálunk is Ceclorettát szokott írni a doki. Ha egyéb tünet nincs, csak láz, szinte biztos, hogy azt mondja, piros a torka :P (ezt kb. sehogy sem tudom ellenőrizni, így hát elhiszem neki, és beadom az AB-t...)

Laliath 2010.09.27. 13:50:15

Jobbulást Palkónak, remélem, mire ezt olvasod, már sokkal jobb a helyzet.

nanemárrr 2010.09.27. 14:05:46

zuzmó, te én vagy? Mert pont ez és pont így zajlott le a dokinál. Láz (mint fentebb írtam, nálunk nem szokványos dolog) és piros torok. Mehet a Cecloretta! :( Kis szakadt a gyerekem, félek nehogy tönkre tegye a gyomrát az antibiobogyó (kap Normaflore-t) és még fogyjon is. Szerencsére az étvágya eddig jó, semmi változás. Kap 100%os multilevet, hátha az is dob a szervezetén valamit.

zuzmó 2010.09.27. 14:53:43

@nanemárrr:
Jobbulást a te kisfiadnak is! A Normaflore jó, én is mindig adom az AB mellé+ iszik, amit megkíván. A kajával nem is ügyezek ilyenkor, de inni muszáj.
3 gyerekkel már megértünk egy-két betegséget, de sokszor tényleg csak a receptért megyek, mert előre tudom mit fog mondani ill. felírni a doki. Nem egy nagy ász az orvosunk, ráadásul nem is gyerekorvos (FALU!!), ha úgy érzem, komolyabb gebasz van, megyünk a városi gyerekügyeletre, vagy kinyomozom, melyik szakrendelésre kérjek beutalót :PP

nanemárrr 2010.09.27. 17:47:03

zuzmó, köszi szépen! Szerencsére iszik rendesen és a kajával sincs gond, persze csak a kedvenceit kapta egész nap. :) Remélem gyorsan túl leszünk rajta...és persze ti is Panzej!

Panzej 2010.09.27. 19:03:35

Nnnna. A gyereknek semmi láza egész nap, most este is jól van, pedig tegnap ilyenkor már fullra szaladt fel a hőmérő számlálója. Délután voltunk orvosnál, látott pár tüszőt az egyik manduláján, nem is Ceclorettát írt fel, hanem valami erősebb antibiotikumot. Hogy ne menjen rá a gyulladás a fülére. Persze mondta, fogzik a gyerek erősen, úgyhogy ne is csodálkozzak, hogy nem eszik.
Most meg itt állok egy tök fitt kölökkel, meg az antibiotikummal, és hezitálok, hogy beadjam-e. Szarügy.

Panzej 2010.09.27. 19:04:44

Nanemárr, ti hogy vagytok?

Már régebben akartam kérdezni, nem tud valaki Ribizlee papájáról? Úgy egy hónapja valami leleteket vártak..

nanemárrr 2010.09.27. 19:44:59

Panzej, odaát megvan Ribizlee is, de nem emlékszem, hogy említett volna valamit azóta. Rákérdezni meg nem nagyon mer az ember ugyebár.
Örülök, hogy Palkó jól van. Nálunk a helyzet annyiban javult, hogy "csak" 37,4-ig ment fel dél óta a láza a kölöknek. Köhögni sem köhög jobban, mint tegnap, inkább csak úgy en bloc sz*r kedve van. Keveset aludt ma, remélem éjszaka bepótolja...és vele együtt én is! Szerencsére eszik is és iszik is, ezzel nincs gond. Majd holnapra kiderül, hogy mit javult a helyzet.
Nyugodalmasabb jó éjszakát nekünk, mint a tegnapi volt! :)

nanemárrr 2010.09.27. 20:41:56

Tényleg Panzej, te nem fogsz átjönni hozzánk a Palkó-naplóval együtt?

Maszat Janka 2010.09.27. 21:51:59

A mi gyerekorvosunk is mindig azt mondja, hogy csak akkor adjam be az antibiotikumot, ha 72 óra telt el a láz kezdetétől (és még mindig lázas). Ha addig legyőzi a szervezete akkor csak egy vírus volt. Eddig még egyszer se kellett beadni, csak homeos bogyók (amit az egész család kiröhög de szerintem jók) plusz lázcsillapító.
Remélem Palkó már meggyógyult!

Ribizlee 2010.09.28. 11:57:57

Panzej, vagyok itt is, de a hírek nem pont olyanok, mint amit szerettem volna hallani :-S
most újabb eredményekre várunk (szövettan), és reménykedünk csendben

Panzej 2010.09.28. 12:25:47

Ribizlee, drukkolok és reménykedek én is.

Nanemárr, nem tudom mi lesz a Palkónaplóval. Az ÁÁ csak pár napja működik, Palkónapló kéthetente van, így, T nélkül ki tudja, mi lesz ott két hét múlva.
Lehet, hogy naiv vagyok, de én szeretném, ha az írásaim miatt olvasnátok, nem pedig azért vagy azért nem, mert ide vagy oda írok.

nanemárrr 2010.09.28. 13:17:50

Panzej, Palkó naplóját így is úgy is elolvasom a fiaink hasonlóságai (hű, ez de értelmesen hangzik! Na, mindegy, így marad!) miatt (is), de örülnék ha te is csatlakoznál hozzánk odaát.

Scarlett O´Hara 2010.09.28. 20:50:22

Panzej, a Palkónaplót bárhol is jelenik meg elolvasom. Imádnivaló a kissrác még mindig. Öt nem lehet kihagyni.
süti beállítások módosítása