Panzej 2010.09.10. 00:51

Éjféli busz

Éjszakai járattal jöttem haza és borzalmas volt. Elszoktam én már az üvöltöző kamaszoktól, a sörös és borosüvegeket lóbáló fiataloktól, a részeg lányoktól, akik frissen belőtt hajukkal borulnak az ölembe, a srácoktól, akik minden mondatot bazmeggel kezdenek. Néha zene is volt, egy társaság két megállón keresztül ugrándozva énekelt, miközben a mögöttem dülöngélő huszonéves fiú forró szavakkal fűzte az ötvenes, mosolygó kalauznénit. Én meg csak kigúvadt szemekkel kerestem a távolban a megállómat.

Újabb bizonyíték arra, hogy öregszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr802284883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OMara 2010.09.10. 13:09:18

Egyáltalán nem azért érezted magad, rosszúl az éjszakai járaton, mert "öreg" vagy.
Az én lányom is megfutotta ezeket a köröket, a huszas évei elején. Ő is feszélyezte magát, szinte zavaban volz attól amiket ezeken a járatokon tapasztalt. Egyszerűen azért, mert más mentalitású, talán mindig is éretteben, kmolyabban gondolkozott, mint a korosztálya.Minden ilyen éjszakai buszozás után bőven volt mesélnivalója.
Szinte megszokott volt, hogy a "gyerekek" nagy része, a lányokat is beleértve finoman szólva spicces volt. Amin én is meglepődtem, hogy ezeken a buszokon,éjjel, zömében 15 év körüli fiatalok szoktak utazni. Most vagy én vagyok maradi felfogású, vagy nem is tudom, de szerintem, az ilyen korú gyerekeknek az éjszakai órákban még otthon a helye. A másik dolog amit furcsállottam és a lányom sem tudot mit kezdeni vele, az a lányok öltözködése és viselkedése volt. Szinte minden lány olyan miniszoknyát viselt, ami azoknak is megmutatta, amit nem kellett volna, akik egyébként nem is voltak kiváncsiak a látványra. Úgy túnik a mai lányok többsége tisztelet a kivételnek, semmi perc alatt már rá is "cuppan" a fiúkra, nesze neked erkölcsösség.
Én a fiatal korom nagy részét, klubokban töltettem, ahol Metrő, Bergendy, Illés, Omega .......hatalmas élmény volt, mai s szivesen gondolok vissza ezekre az élményekre. Nógattam is a lányomat, menjen, bulizzon, hiszen most fiatal. Párszor be is próbáloztak, de igen hamar el is jöttek a bulikról. Állitólag manapság úgy zajlik az ismerkedés, a jössz táncolni helyett, hogy a fiú megfogja a lány fenekét majd tánc közbe,szinte azonnal elkezdenek csókolózni.
Visszatérve az éjszaka buszjáratra. Én személy szerint a körűlmények ellenére örültem neki, mert a lányomat megkimélte a sok átszállástól. Főleg a Moszkva teret tartottam kissé veszélyesnek, az éjszakai busz meg szinte a ház előtt rakta le a csemetémet.

nanemárrr 2010.09.10. 13:31:27

Vidékb+-i lévén életem első pesti éjszakai járaton való utazása csak most történt meg kb. két hónapja. Háááááááááát, olyan arcok voltak ott, hogy nem tudtam sírjak-e vagy röhögjek. Mindenesetre sűrűn lestem a hátammögé és vártam tesóm jeleit, hogy mikor szállunk már le. Nem volt nagy meleg, de leizzadtam. Hihetetlen embereket hoz elő az éjszaka!
Ja, a lényeg: a jövőben mellőzném ezt a járatot az életemből! :)

Csipkebogyó 2010.09.10. 14:17:06

A 4-6 villamoson már péntek este 9-kor ugyanez van...Ismerősöm Harasztiból hozza-viszi a lányát bulizni, este be, éjszaka haza. Hetente kétszer, szerdán és szombaton.

Maszat Janka 2010.09.10. 18:53:07

Én olyan öreg vagyok hogy már a nappali járatokat se bírom. Régen úgy szerettem trolizni hogy volt hogy körbementem a zongoraóráról hazafelé. Most meg alig várom a kesztyűs szezont nehogy valamihez hozzá kelljen érni
süti beállítások módosítása