Panzej 2010.09.09. 17:47

Informatív

Jelen híradásom veleje kampányillatú, így csak ide tudom publikálni. De hátha van még kerületi anyuka, aki még nem tud róla, szóval én most valójában Teréz anyát játszom. Meg Kíváncsi Fáncsit, mert a hír végére odabiggyesztettem egy kis szavaznivalót.

 

Érdekes kezdeményezéssel igyekszik enyhíteni a bölcsődei férőhelyek hiányából fakadó problémákat a XI. kerületi önkormányzat. Az újbudai vezetés amellett, hogy pályázati lehetőséggel segíti a családi napközik indítását a kerületben, bölcsődebővítést, óvoda építését tervezi a jövőben, egy júliusban elfogadott döntés értelmében nevelési támogatást ad azoknak az anyáknak, akik vállalják, hogy az intézményi elhelyezés helyett otthon maradnak bölcsődéskorú gyermekükkel. A testületi ülésen elhangzottak szerint az önkormányzat azért támogatja az anyák otthonmaradását, mert más módon - új intézmények létrehozásával - képtelen a bölcsődei helyhiányt orvosolni.
 
A támogatást, amelynek összege a gyermek két éves koráig havi harmincezer, kettő és három éves kora között pedig havonta hatvanezer forint, némi papírmunka árán mindazon családok igényelhetik, amelyeknél az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a havi nyolcvanezer forintot. Mivel egy gyerek bölcsődei ellátása éves szinten több, mint egymillió forintba kerül, a kerület így két legyet üt egy csapásra: viszonylag olcsó megoldással elégedett mosolyt varázsol a kerületben lakó kismamák többségének az arcára ami, - valljuk be, - igazán nem hátrány a választási kampány kellős közepén.
 

Szavazás: Mit szólsz ehhez a rendelethez? Te mit választanál?

a: Pénzt
b: Életet
c: Ugyan már, az egész csak duma, a választások után úgyis visszavonják.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr942283955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortje 2010.09.09. 21:00:00

Én jövőre szeretném bölcsibe adni az akkor majdnem 2 éves második fiamat. már most úgy érzem, hogy jó lenne visszamenni dolgozni, de ha egy év múlva se mehetnék, én valószínűleg főbe lőném magam. Azt hiszem 60 000 Ft bizonyos családoknál sokat számít. De én többre tartom a család békéjét, mert ha az anya megkattan, akkor oda a család is...

Scarlett O´Hara 2010.09.09. 21:08:33

Én a pénzt választanám & otthon maradnék a gyerekkel.

Csipkebogyó 2010.09.10. 14:08:05

Én szeretek a Kicsikkel itthon lenni, és ha ezért még fizetnének is...hűha :) Szuper állásom volt amúgy, meló még mindig van, de a kollektíva már szétszéledt, így emiatt sem sietek vissza. Plusz bevallom, "öreg" anyuka vagyok, és tettem félre egy kis pénzt ezekre az évekre, így most nem olyan nehéz anyagilag.

opti (zimme-zum.blog.hu) 2010.09.10. 15:14:35

pénzt!
nekem az lenne az élet, ha a gyerekekkel maradhatnék itthon. Nem mondom hopgy néha nem kattogok, de én szabadnak érzem magam velük, a munkahely meg nagyon kötötté tesz, meg a sok bunkó kolléga... nem vágyom vissza na.

kinga1 2010.09.10. 21:21:12

A! negyedik gyerek utan: B de valoszinuleg ez fog tortenni: C :)
süti beállítások módosítása