Nagy nap ez a mai, bár Palkó, aki épp az előbb húzott el mellettem egyik kezében egy műanyag fedővel, a másik kezében pedig valami autóval, nem tud róla. Pedig ez az ő napja, a Nap csak miatta süt, a mami miatta kap virágot, a kölkök csak az ő kedvéért mászkálnak négykézláb a földön, és neki gratulálnak az időről-időre megcsörrenő telefonban. Mert igen, ma van egy éve annak, hogy Palkó megjelent a Föld nevű bolygón, nagy hajjal, hosszú körmökkel, ordítva, hogy ő biztos rossz helyen van, egyáltalán nem erről volt szó. Nem, hiszen itt hideg van, éles a fény, és mindenféle kezek csapdossák mérlegre, forgatják ruhákba, segítség, rakjanak inkább arrébb legalább két bolygóval, sürgősen, azonnal. Mi meg csak mosolyogtunk, hogy milyen szép, nagy tüdeje van ennek a gyereknek, akárcsak az apjának, milyen szép nagy haja van, akárcsak az anyjának, és a szeme, na az az apjáé, a gödröcskék, az meg jé, az anyjáé.

És nem érdekelt bennünket, hogy Palkó milyen küldetéssel landolt éppen a mi planétánkon, a mi családunkban, persze akkor még nem sejtettük, hogy milyen erősen fognak benne pezsegni kertészmérnök nagypapája génjei, és hogy zsenge korban végzett munkálatai nyomán évek óta gondosan ápolt orchideák egész sora fog bánatosan kiszáradni. És nem sejthettük azt sem, hogy apjához hasonlóan, őt is érdekelni fogják a műszaki berendezések, a drótok meg a konnektorok, és hogy ennek számos ideges „jajmicsinálsz” lesz a következménye. Nem érdekelt minket a sok éjszakázás, a gyötrődő evések, a fáradt veszekedések, a nyakig-kakik, a pénz, az idő, a lakásrendezgetés. Nem, csak ez a duzzogó kis űrlény, akivel ugyan nehézkes még a kommunikáció, de arra már rájöttünk, hogy a „Tácc” nevű bolygóról jött (nyilván, hiszen állandóan ezt emlegeti), szereti a virágokat, érdekli a gravitáció, és kedvence az anyatej.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr431965080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phoboss 2010.04.30. 20:48:33

Nagyon boldog születésnapot Palkó :))))))))

korcsolya 2010.04.30. 23:29:25

Isten éltesse Palkót!

Magenta (törölt) 2010.05.02. 07:18:38

Boldog születésnapot, Palkó!

Maszat Janka 2010.05.02. 13:22:49

Isten éltesse az ünnepeltet! Hol a szülinapos fotó?

ildisz 2010.05.02. 17:12:20

Boldog szülinapot Palkónak!

minkamunka 2010.05.02. 22:36:18

Ó, ennyire rég volt már, mikor olvastam, hogy megszületett és jöttek a Palkónaplók...

Dortje 2010.05.03. 18:00:05

Boldog szülinapot, Palkó! Remélem kapsz sok zörgős papírt!
süti beállítások módosítása