Panzej 2011.08.25. 01:11

Mókusok

Nem tudom, másutt hogy van, de nálunk ilyenkor nyár vége, ősz eleje környékén megkezdődik a különféle bogyók, magvak szezonja. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a lakás járhatatlanná válik, éjszaka csak óvatosan csoszogva közlekedünk és még így is állandó a bőgés vagy azért, mert valakinek a talpába áll az aktuálisan felhurcolt kincs, vagy pedig összetörik, szétfröccsen, eltűnik a becses szerzemény. Utóbbiról többnyire én tehetek.

Most éppen a mogyoró a favorit, a játszótéren több mogyorófa is hülyíti a kölköket, üres a homokozó, felfutott a hintára a repkény és moha borítja a csúszdákat, mert játék helyett minden gyerek mogyorót gyűjt, mogyorót tör, mogyorót eszik. Kivéve az enyémeket, akik csak gyűjtik. Mert megenni nem szabad, és hiába próbálkozom, hogy törjük meg, együk meg mézzel, süssük sütibe, az ötlet nem jó, a mogyoró szent, héja sérthetetlen.

Télre van, tudtam meg Micitől, azért, hogy legyen mit enni, bólogatott Lackó is szaporán, aztán utat épített a mogyorójából, Mici a maga adagját megkeverte a legójával, Palkó pedig az elgurult szemeket gyömöszölte kisautókba. Napi rutin játékok, feldobva egy kis mogyoróval. És mivel a rendrakás, ahogy szokott, nem lett tökéletes, a mogyorók most a lakás legkülönbözőbb pontjain bukkannak fel, hogy elgáncsoljanak, felbosszantsanak, tornáztassanak.

Egy kis zsáknyit már sikeresen eltüntettem a spájzban. Egyelőre nem keresik. De minek is keresnék? Hiszen van másik. Ma egy újabb zacskó mogyival gazdagodtunk.

Persze ez is télre van. Hogy legyen mit enni.. 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr583178616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paramami 2011.08.25. 07:03:55

Mi a helyzet autó/autósülés ügyben? Engem nagyon érdekel...

2011.08.25. 07:17:17

Addig örülj amíg nem kezdik el feltörni, az enyémek törték is a barátaikkal, amikor az elsőszülöttem három éves volt eltört a karja mert egy két éves (!!) ráütött téglával a mogyoró helyett.

korcsolya 2011.08.25. 08:00:35

Anyuss, ez borzalmasan hangzik, te jó ég.
Panzej: nálunk a száraz levelek jutnak hasonló sorsra. Beeszik magukat a szőnyegbe, a parketta réseibe, nagy öröm...!
Tegnap voltam dokinál, 10 hetes és 35 mm-es a harmadik versenyzőnk! :)

2011.08.25. 09:54:07

@korcsolya: Így 13 év távlatából már nem olyan szörnyű. De legalább tanulságos: ne hagyjunk négy, másfél-háromésfél éves gyereket féltéglával mogyorót törni.

VLSZ (Világ Legjobb Szomszédasszonya) :-) 2011.08.25. 11:36:46

Nálunk is elkezdődött a gyűjtögetés, de mi fel is törjük!!! :-D
/Bár ahogy feltöröm, repül minden felé a héja. :-( jó kis móka összeszedni/

zuzmó 2011.08.25. 16:59:10

Mi ugyanezt vadgesztenyével játszuk :S Az itteni játszótér mellett van 3 gyönyörű vadgesztenyefa, ősszel pedig tonnaszám hordjuk haza a fényes barna gesztenyéket. Pont tegnap találtam egy összeaszott példányt a játékos kosár alján, és bevillant, lassan megint szezonja lesz :) Még jó, hogy kukac nem nagyon fordul elő bennük. Viszont a mogyoró szokott kukacosodni. Nem bújtak elő még az elfelejtett, ágy alá gurult mogyikból egyszer sem ?

Panzej 2011.08.25. 22:54:39

@Paramami: Paramami, még nincs semmi.. Igyekszünk nem egyszerre, mind a hatan utazni. Ha megoldódik a kocsikérdés, akár autó, akár ülés, megírom.

Panzej 2011.08.25. 22:59:22

Kori, nagyon klassz! Örülök, hogy minden rendben.
Anyuss, ezt még olvasni is rossz volt. Nekem egyszer az öcsém ejtett majdnem a fejemre egy kalapácsot úgy másfél emeletnyi magasságból...
VLSZ, törjétek a játszón! Mindenki úgy csinálja, rajtunk kívül persze..
Zuzmó, igen, a vadgesztenye is eszembe jutott már, az lesz a következő szereplője a bogyószezonnak :-)

VLSZ (Világ Legjobb Szomszédasszonya) :-) 2011.08.26. 09:03:14

Panzej!

Mondtam neki, hogy törjük ott, de nem!
Ő itthon akarja!
(tudod: vigyük haza, mutassuk meg Apának, Mamának... és csak utána törjük fel) :-D
süti beállítások módosítása