Ezúton szeretnék megkérni minden légkondícionáló berendezés tulajdonost, szakértőt, pozitív vagy negatív tapasztalatban gazdag, beszédes kedvű olvasót, hogy lepjen meg egy rövid beszámolóval.

Igen, beszámolóval, nem ebszámolóval, mert ugyan automatikusan ezt írtam le először, gyorsan javítottam. És bár ebben a melegben nekem is lóg a nyelvem, mint a kutyának, tehát ebszámlálásnál már simán egynek számítok, azért most mégsem erről van szó.

Én eddig a következőkre jöttem rá magamtól:

A légkondícionáló berendezés, vagy lazán csak klíma:

-ronda

-nagy

-zajos

-a boltban drága

-otthon bekapcsolva drága,

-otthon kikapcsolva felesleges és porfogó, ronda fujj, satöbbi,

-hová tegyük a nyúlfarknyi teraszon,

-valaki szerint egészségtelen,

-valaki szerint ez hülyeség, sőt, van légtisztítós is,

-megoldaná a nyarainkat,

-ebből a pénzből vegyünk inkább néger szolgát és állítsuk az ágy mellé, az mégis elegánsabb, vagy menjünk el egy all inclusive egyiptomi nyaralásra, aztán ki tudja mi lesz jövő nyáron,

-most nagyon szeretnék, két hónap múlva már el is felejtem az egészet

- de most olyan klassz lenne, fújná a hideget, jáááájj..

Megfővök.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr22156592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragonlady (Bp, Hun) 2010.07.17. 07:40:57

Panzej, vegyél egy rendes ventillátort. életmentő.
nálunk évente kb 7 hónapig van olyan meleg, mint most ott, légkondim nekem sincs.... csak a venti. és teljesen ok.

nanemárrr 2010.07.17. 12:05:56

Pnazej, mi tavaly (a gyerek születésekor) vettünk egy igen jó klímát. Ellene voltam mindig is, de itt a tetőtéri lakásunkban reggel 9kor már 30 fok fölött van a hőmérséklet, tehát kibírhatatlan! 27 fokra állítjuk és tádám, elviselhető a dolog.
- nem csúnya
- nem különösebben zajos
- megfelelően tisztítva semmi egészségre káros anyagot nem ont magából
- a villanyszámlánkat nem dobta meg (mondjuk mivel világos lakásunk van, így amúgy sem nagy a számlánk)
- nem a legolcsóbb típust vettük, de aszonta a férjem, hogy ez örök élet meg egy nap nekünk.
- nem foglal túl nagy helyet odakint sem. Na jó de igen, de nekünk a tetőn van szóval a kutyát nem érdekli.
- a miénk spec olyan, ami fűteni is tud, szóval ha nincs olyan tartós hideg amikor megéri beindítani a fűtést, akkor megteszi egy-egy alkalomra fűtőkütyünek is.

Annyira, de annyira elleneztem, de a fiunk legalább olyan forróvérű, mint mi (áprilisban már rövid ujjúban nyomulunk mindannyian), szóval a családunk már tutira kipurcant volna, ha nem lenne a klíma.

Ja, és senkinek nem lett tőle semmi baja. Gondolok itt ilyen-olyan nyak fájásra, szem szárazságra (nekem a TESCO-ban mindig kiszárad a szemem a klímától), megfázásra, stb.

Tehát: VEGYETEK, MERT SZUPER TALÁLMÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Panzej 2010.07.19. 00:29:10

Nanemárr, a legfőbb gond az tényleg, hogy hová tegyük a külső dobozt. Mi a másodikon vagyunk, felettünk még két emelet, tehát a tető nem jön szóba. (nem jöhet gondolom.)
A Ti klímátok milyen márka? Elárulod, mennyi volt?

Chang Yai, elárulod, hogy Te hol laksz? Gondolkodunk ilyen megoldásokban is. A férjem pártolja a ventilátort, én még a léghűtőket nézegettem.
Valami kell előbb-utóbb.

nanemárrr 2010.07.19. 08:56:07

Panzej, valóban a másodikról nem tudjátok feltenni a tetőre a külső dobozt. Úgy pedig tényleg neccesen sok helyet foglalna az erkélyen, de hívjatok egy szakértő, hátha tudna valami jó megoldást ajánlani.
A miénk DAIKIN típusú, 180 ezer forint körül volt tavaly. A férjem pedig beszerelte, tehát arra nem költöttünk.
Nem volt olcsó mulatság, de úgy vagyok vele, hogy egy-egy kánikulai napon imába foglalom a légkondi feltalálójának nevét, tehát minden pénzt megért! :)

OMara 2010.07.19. 12:53:23

Ehhez a klima témához egy adalékkal tudok hozzájárúlni.
Ha valami "kilóg" a ház falán kivűl, a felszereléséhez az Önkormányzat engedélye szükséges. Amit csak akkor adnak meg ha viszel a lakóközösségtől egy beleegyező nyilatkozatot.
Alternativ megoldás lehet, ha az erkély belső falára szerelitek fel a klima kűltéri egységét.
A kondenzviz elvezető csövét pedig a fűrdőszobába kötitek be, Ezzel elkerűlhető az összes macera.

iSpongya 2010.07.19. 12:54:53

Panzej, mi amikor klímás lakásban laktunk egyész nyáron alig tettük ki a lábunkat a lakásból... egyszerűen akkora volt a kontraszt a benti és a kinti hőérzet között, hogy a kinti lét elviselhetetlennek tűnt (pedig nálunk is 26-27 fokra volt állítva).

Én nem rajongtam érte, más kérdés, hogy engem az áramló levegő is zavart.

korcsolya 2010.07.28. 23:02:59

Panzej, szüleimnek van klimája, és épp a minap mondták, hogy az év 365 napjából mindössze 10-15 napot megy náluk ez a szerkezet. A legforróbb napokon az ember épp nyaral, utazik, stb. Tehát ebből a 10-15 napból lejön 5-7.
Megéri?? A jó minőséget 150-200 e Ft-tól mérik, plusz a beszerelési díj.

nanemárrr 2010.07.29. 11:29:04

korcsolya, nem tudom a szüleid házának/lakásának a paramétereit, de a mi lakásunkban lévő légkondi nem 10-15 napot megy egy nyáron. Amikor folyamatosan kánikula van, akkor reggel 9kor már be kell kapcsolnunk, mert elviselhetetlen a hőség bent is. Sajnos nyaralni nem járunk olyan sűrűn és olyan hosszan, hogy minden meleg napot távol töltsünk a szaunával felérő lakásunktól! Nekünk már simán megérte ez alatt a 2 nyár alatt a befektetés...és még nincs vége az idei nyárnak! :)

Bubó 2010.08.02. 23:11:11

Szia Panzej!

Mindenkinek más a hőségtűrő-képessége és mindenkinek más az otthona! ÉS persze attól is függ a dolog, hogy az ember lánya főz-e otthon vagy sem. Mert egy főzés bizony több (nálunk 3) fokkal is megemeli a kibírhatatlan belső hőmársákletet. Mindezek alapján Te tudod, hogy Nektek kell-e a klíma vagy sem. (Bár az alapján, hogy írsz róla és közvéleménykutatást végzel, erősen hajlok afelé, hogy KELL Neked:))
Én speciel utálom a kánikulát, két hete folyamatos 29,5 fok volt benn a házunkban, ami számomra már kibírhatatlan volt. Szóval nekem is erősen KELLene. Nekünk nincs klímánk, ellenben a nővéremék másfél-két hónapja vettek egyet, amit azóta dicsérnek. Ők egyébként elég sokszor szenvednek felsőlégúti betegségben, azonban eddig nem panaszkodtak. Ha érdekel, megkérdezem a típusát.

Üdv,
Zsu
süti beállítások módosítása