Tegnap óta megint egy gyerekem van, a másik kettőt nyaralni vitték a nagyszülők. Hármasban vagyunk, és ez akár idilli állapot is lehetne, nagy, pihentető alvásokkal, sétával, beszélgetésekkel, hogy egyebeket már ne is említsünk, ehelyett megmondom, hogy mi van. Két órával azután, hogy a kölkök kitették a lábukat itthonról, L kizárt engem Palkóval a hálószobából, és festi az erkélyajtó külső részét.

Mivel az erkélyajtó kábé száz éve volt utoljára lefestve, valószínűleg még csak nem is mesterember által, tekintve, hogy az előző tulaj egészen annak képzelte magát, tudtam, hogy ez a dolog meg fogja haladni az én lelkes férjem lakásfelújítós műsorokból ellesett szaktudását. Vártam is, hogy feladja, de nem. Aztán szépen lassan telítődött a lakás émelyítő festékszaggal, úgyhogy ablakok kitárva, ajtók bezárva, jobbára az ebédlőben és a gyerekszobában vertünk az idő fenekére Palkóval, negyedóránként számonkérve L-en a nap további részének sorsát, hiába. Este lefektettem Palkót, majd csendben aggódni kezdtem a saját álmomért, de szerencsére aztán a sötét megoldotta a problémát, az ajtót pedig festékkel a hátán kizártuk, szóval mégcsak nem is hánytam össze magamat reggelre.

Persze azt nem mondhatnám, hogy kevésbé vagyok magányos. Mert ma reggel L, ahogy kiugrott az ágyból nekiesett az ajtó többi szárnyának (hát persze, hogy háromszárnyú, kihajtogatható a szerencsétlen), és csak reggelire lehetett közösségbe cibálni, mint megtudtam azért, hogy a délutáni Forma 1-es futamra már csak a takarítás maradjon hátra - ha jól sejtem, nekem.

- De te csak menjél, olvasgassál, nyaraljál! - tanácsolja nekem L, a mester, én meg bólogatok, hogy ja, mert biztosan klasszul lehet mindezt az unalomtól idegesen lábaimba kapaszkodva nyökögő Palkó mellett, akkor inkább elbattyogok a játszótérre azzal mindhárman jól járunk. Ott még talán sétálni és beszélgetni is tudok valakivel..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr172190927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magenta (törölt) 2010.08.01. 13:58:23

Esetleg ha neki is elmondanád. :)

Panzej 2010.08.01. 14:11:50

Montam, Magenta. Az ajtó rettenetesen korhad, muszáj lefesteni, én szakembert javasoltam. De megmakacsolta magát, majd ő.

Egyébként egész jó lett, mondjuk a harmadik szárny csak glettelve van, még csiszolni, festeni kell, és azt majd "máskor". Óóó, de utálom ezt..
Persze most Forma 1 van, rá vannak tapadva Palkóval a tv-re. Azért is írogatok ilyen nyugisan. Mert ugyan nálunk hétvégén internetstop van, senki sem veszi észre. :-)

phoboss 2010.08.01. 15:02:31

Palkó is szereti Forma 1-et? :)))

motymoty 2010.08.10. 15:58:21

Ismerős a helyzet. Nagyon tudok szenvedni ettől a hozzáállástól.
"..de neked nem kell itt állnod, foglald el magad valamivel... nem értem miért fáj neked az, hogy én ezt most megcsinálom..." stb
süti beállítások módosítása