Ott fekszik a pasi az ágyon és horkol. A gyerekek már felkeltek, megreggeliztek, felöltöztek. Te már két órája fenn vagy, mindezen fenti reformok végrehajtásában elfáradva, karikás szemekkel gyűjtöd a tennivalókat, pipálod a perceket. Fáj a kezed, mert lenyisszantottál egy darabot az ujjbegyedből. Éles ez a kenyérvágó kés, állapítod meg miközben a ragtapaszt csavargatod a mutató ujjad köré, kesergésre nincs idő, ki kell pucolni a gyereket a nyakig-kakiból, és le kell jegelni az induló hisztiket, hogy legalább az az ember, ott, a hálószobában, legalább ő aludjon még egy kicsit.
Aztán csak állsz a hálószoba küszöbén, az ajtóban, kissé leamortizálva a szombat reggeltől, ami mindig korábban indul, mint egy hagyományos hétköznap, és tudod, hogy nincs visszaút. A paplan alatti világ a múlté, na jó, talán azért a szoptatást még megejtheted ott. Ki is kapod a legkisebbet, aki egyre hangosabban nyöszörög, ne ébreszd fel a papát. Aztán ránézel az órára és megállapítod, hogy az idő bizony elszaladt, és a vendégek egy óra múlva megérkeznek. Nincs mese, a pasinak is kelnie kell.
Lágyan megsimogatod. Megbökdösöd a vállát. Finoman megrázogatod. Semmi. Valamit nyög és hasra vágja magát. Immunis az ébredésre, te pedig elgondolkodsz.

Vajon mivel lehet felébreszteni az apát?
- Halló! Édes! Már mindenki fenn van! Lackó szeretne mutatni neked valamit! - nincs válasz, a horkolás egyenletes.
- Figyu, kelni kell! Mindjárt jönnek a vendégek! - hiábavaló volt ez is, a ház ura sem elérhető, még csak egy nyugtalan horkantásra sem méltat.
Jó, akkor próbáljunk életet verni a közgazdászba.
- Szívem! - hajolok oda hozzá óvatosan - Hallottad, hogy 319 forintnál jár már az euró?

Döbbenetes a hatás.

- Mi? Mennyi? Ma? Most? - pattan ki a szeme, szája, ül fel olyan hirtelen, hogy szinte nekem is fáj.
Pedig még csak devizahitelünk sincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr793395639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagiraa 2011.11.21. 21:19:48

Nna, ez tetszett! Szuper ötlet, legközelebb én is kipróbálom, hátha nálunk is működik... :)

egyedi 2011.11.23. 22:21:18

:DD
nekem is kéne ilyen varázsmondat!
süti beállítások módosítása