Panzej 2010.11.20. 13:35

Elektroszmog

Csak úgy fortyognak az üstök a tűzhelyen, van bennük varjúháj, galambvér, akasztott ember körme, és persze az elmaradhatatlan "mindenféle gyökerek". Állok felettük, néha megvakarom az orromon növekvő bibircsókot, és azon morfondírozom, hogy létezik-e elektroszmog. Felfedeztük ugyanis, hogy nem messze a házunktól egy toronyház tetején három hatalmas adó-vevő torony magasodik, az egyik rádiós, a másik mobiltelefon-átjászó, a harmadikat nem ismerjük.

Körbenéztem a neten, a vélemények természetesen a két pólus, a hülyeség meg a káros sugárzás között valahol a szélsőségekben oszlanak. Mit gondoltok, én merre oszoljak?

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr952461132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortje 2010.11.20. 22:39:05

Az elektromágneses sugárzás az antenna csúcsánál és az alján a legerősebb, Rá merőlegesen a leggyengébb. Kb olyan az eloszlása, mint a mágnes körüli fémpornak - erre mindenki emlékszik a középiskolai fizika órákról. Tehát akkor esetleg aggódhatsz, ha a házad tetején van az antenna...

Persze lehet félni tőle, de abba nem szoktak belegondolni az emberek, hogy bárhol legyél is, rengeteg sugárzás vesz körül, csak nem tudsz róla, mert nincs vevő a fejedben. De ha egy megfelelő vevővel rendelkezel (pl rádió, mobil, tv) akkor ezeket a hullámokat át tudod alakítani és érted, hallod, látod őket. Tehát attól, hogy nem használsz semmit, attól a hullám még ott van, és nem kell hozzá antennát látni.

Azt hiszem egyértelmű, hogy melyik táborba tartozom.

Panzej 2010.11.21. 22:39:31

Én pont azt hallottam, hogy aki felett van a torony/antenna, az kap a legkevesebbet a sugárból. Merthogy ezek olyan 5 fokban, szinte vízszintesen szórnak.
süti beállítások módosítása