Panzej 2010.04.26. 23:23

"Édescuki"

Nemes egyszerűséggel csak így hívom Palkót mostanában. Meg úgy, hogy "Cuki-muki, Édeske, Csibe". És úgy is, hogy “Te Büdös”. Ez utóbbit persze olyan hangsúllyal, hogy mindenki rögtön megérti, ez a tiszta szeretet megnyilvánulása, az imádat ellensúlyozása, csupa aranyoskodás.

Mégis, hülye dolog, de állandóan összerezdülök, ha valaki meghallja, ahogy Palkónyomorgatás közben felrikkantok, hogy “Jajj, te Büdös!”. Pedig ez semmi. Ez sehol sincsen attól a fickótól, aki a játszótéren csak “Te kis Szaros”-nak hívja a kisfiát, összecsücsörített szájjal, merő gyöngédségből. És Miranda barátnőmnek sem jut eszébe bokáig pirulni, amikor “Édes kis Szemétládá”-nak gügyögi a kisfiát, éppen olyan hangsúllyal, ahogy én a “Te Büdös”-sel szoktam rajongani Palkóért. A mondanivalóhoz kapcsolódó cselekvéssor amúgy mindkettőnknél nagyon hasonló, vagyis adott pillanatban, mikor a kölkünkért érzett imádatunkat már nem bírjuk kordában tartani, akkor felkapjuk gyerekünket, megszorongatjuk, és “Te Büdössss!” vagy “Édes kis Szemétláááádaaaa!” felkiáltással hatalmas puszikat nyomunk a csattanós pofikra. De míg Miranda zavartalanul, ragyogó szemmel csacsog tovább, én megrándulok, hogy jaj, már megint, nem kellett volna, és lopva körülnézek, hogy vajon ki hallott, vajon ki mit szól. És általában senki sem hall, és senki sem szól.

Bezzeg az “Édescuki” vagy a “Cuki-muki”-nál. “Ééédescuki vaaaagy!” – mondom Palkónak, mellettem meg összerándulnak, elnéznek, lemerevednek, vagy a fejükhöz kapnak az emberek.

Nem is tudom. Talán jogos. Talán ilyenkor hozzá kellene tenni azt is, hogy “Te Büdös”. Mondjuk így: “Ééédescuki vaaagy, te Büdööös!!”

Talán. Talán ez így már okés lenne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr741954339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magenta (törölt) 2010.04.27. 06:38:22

Ááááááá, mit foglalkozol azzal, hogy ki mit gondol róla, hogy szólítod a gyereket?
Férjemtől kapok néha frászt, örökké görcsöl rajta, hogy mások mit szólnak, ha pl. hisztizik, mert nem akar feljönni a játszóról. Nekem sokkal cikibb az, ha kiül a fejére a "tehetetlen vagyok, de engem is idegesít a hiszti" arckifejezés.

Vannak olyan dolgok, amikről magasról teszek, főleg ha vadidegenek vesznek körül, akiket soha nem látok többé. :)

Panzej 2010.04.27. 07:04:34

Heló Magenta, látom, nálatok is korán kelnek :-)
Háromszor is el kellett olvasnom a hozzászólást, hogy rájöjjek, hogy nem úgy kapsz frászt a férjedtől, hogy lekever egyet neked, hanem úgy, hogy megijedsz tőle :-) Hiába, korán van.
Azért kezdtem foglalkozni az egésszel, mert konkrétan az megütött a játszón, mikor Szaros-nak hívta az apja azt a gyereket. De egyébként irtó kedvesen, meg minden, de akkor is. Megütötte az ingerküszöböm.
És ekkor arra gondolok, hogy vannak nálam viráglelkűbb mamák is. Akik mondjuk úgy hívják oda a homokozóból a gyereket, hogy "Annamária Karolina gyere ide azonnal!"
Jó, mondjuk ettől meg én kapok frászt.

Panzej 2010.04.27. 09:25:45

Manó, az egy kis szaros néha-néha oké. Én is mondom. De a fickó folyamatosan így hívja a gyerekét. Tegnap ül a játszón és telefonál: -Figyelj, akkor beviszem a Szarost hozzád az irodába. Jó, jó. Akkor gyertek együtt haza majd a Szarossal. Egyébként azt mondta ma Jóska, hogy a Szaros.. etc. Nem csak én ültem ott magam elé meredve.

Ribizlee 2010.04.27. 12:11:15

én mindkét lányomat rendszeresen Bélának hívom, nem semmi pillantásokat szoktam kapni érte... :-D

Csipkebogyó 2010.04.27. 14:59:31

Sonkamicinek és Sonkapetinek hívom őket, igen jó étvágyuk van :) És ha megkérdik a lányomat hogy hívják az édes kis öccsét, rezzenéstelen arcal közli, hogy sonkának :)
Viszont az apja a lányomat "Cicá"-nak hívja és ezt kicsit cikinek érzem. De csak ha jóba vannak, ha haragszik rá akkor SÁRA..

minkamunka 2010.04.27. 15:30:22

Lánykámnak két anyakönyvezett keresztneve van, amiből egyet se használjuk, csak ha mesélünk róla valakinek. Van viszont (most számoltam össze) húsz! beceneve, amiből egy-kettőt merek nyilvánosan használni....a többi nálunk is arra utal, hogy jó húsban van a picur.

Beszéltük is, ha jön majd egy a kistesó, ezt a luxust már nem engedhetjük meg magunknak.

Magenta (törölt) 2010.04.28. 08:01:17

@Panzej: Még csak meg sem ijedek, nálam a frász kapok tőle = az idegeimre megy vele. :D
Ha másként kapnék frászt, nem lennénk házasok.

Magenta (törölt) 2010.04.28. 08:04:13

Egyébként nálunk is a Duckótól a Pancimanciig minden megy.
Viszont ha a nevén szólítjuk, akkor Nóra. Becézés nélkül. Nagy néha Nóri. Ha mérges vagyok, akkor Nóra Szonja! (a felkiáltójel a hangsúlyt jelzi)

És érdekes, hogy a becézés nélküli megszólítás jobban zavarja az embereket.

Bubó 2010.04.28. 17:09:00

Én nyilvános helyen megpróbálom kerülni a becézgetést.

Azonban igazán vicces és egyben ciki szituáció, amikor a 2,5 évesem tömegben elkezdi kedvesen és hangosan, többször megismételve, gagyogó hangon becézgetni az 1 éves öcsikét (úgy, ahogy tőlünk hallja) :"Kis szaros! Kis büdös!"

Aztán hozzáteszi: " Én pedig nagy szaros vagyok."
süti beállítások módosítása