Panzej 2011.10.10. 23:07

Babáim

- Gonosz gyerek vagyok! ÁÁÁáááá! - rontott be ma a szobába Palkó, aki mindig üvöltve közelít, ha én szoptatásba fogok.

- Ne légy gonosz! - mondom neki, elnézve a kerek, csibész-arcocskát, mire Palkó felmászik mellénk az ágyra, és ott, Isti feje mellett ugrálva bizonygatja tovább: - Gonosz vagyok! Ááááá!

Menteném, ami menthető, söpörném le Palkót, az elalvásból tágra pattanó szemű Istivel a keblemen, küldeném ki a szobából, de persze nem lehet. Palkó harciasan rohangál körbe, kis szemeivel kutatja a törékenyet, a veszélyeset, az idegesítőt, mert szoptatok, oda vagyok láncolva a három hónapos kis koloncomhoz, és Palkó tudja ezt, és Palkó utálja ezt.

Pedig már azt hittem, sínen vagyunk. Mosolyogva figyeltem, ahogy Palkó segít a pelenkázásnál, odabújik Istihez és ölelgeti, odatotyog hozzám, és addig rángatja a szoknyámat, míg fel nem fogom, hogy Isti sír. Tolja a babakocsit, ringatja az öccsét és még sorolhatnám a cuki pillanatokat, mikor az anyai szív örvendezve szárnyal, szem nem marad szárazon és fényképezőgép után matat a kéz. Az utóbbi időben viszont valahogy elapadt a csí és Palkó éjszakánként kóborolni kezdett. Üvöltve, sírva bolyong a lakásban, inni akar, vagy csak egyszerűen felkelni, hajnalban átjön, nagy hangon mesét követel, de az is előfordul, hogy csendben lopakodik át. Áll az ajtóban, lassan odaoldalaz az ágyunk mellé, csekkolja, hogy alszunk-e, vagy esetleg szoptatni merészelek. Én meg szorítom össze a szemem meg a szám, érzem a szuszogását a bőrömön, ahogy közel hajol, és csak a rettenetes álmosság akadályozza meg, hogy felröhögjek. Ha sikerül megállni, akkor van esély rá, hogy kis ellenőrünk visszafekszik, és mindnyájan tovább húzhatjuk a lóbőrt.

És persze nem csak éjjel, de nappal is. Nyűglődve hempereg, ugrál az ágyon, amikor szoptatok, és mikor rászólok, hogy nem szabad, Palkó, csak rám néz szelíden, azokkal az akvamarin kék szemekkel, és mosolyogva helyretesz: szabad... Ha Isti épp valahol járókán kívül tanyázik, akkor Palkó bemászik a járókába és ott játszik angyalian, hangját sem hallani.

Szóval most kezdhetünk mindent elölről. És Palkót kenyérre kenhetem, ha kettesben megyünk sétálni, eljátssza a világ legjobb gyerekét, ha együtt megyünk bevásárolni, ha csak rá figyelek, és mikor Isti alszik, nagyokat játszunk, legózunk, autó- meg vonat pályákat építünk. Szerfölött elégedett, ha Isti sírdogál, és én nem hagyok ott csapot-papot, autópályát és félbehagyott kirakóst, hanem befejezzük, megbeszéljük, esetleg együtt megyünk megnézni, miért sír a kis öcsi.

Ám egyelőre hiába néz ki úgy ez az egész sztori, mint egy felnőtteknek szóló Annapeti könyv, hepiendről egyelőre nehéz lenne beszámolni. Mert a mai, gonosz kis Palkó mellett Lackó is bedobta a vacsoránál, mikor valami okos nagyfiút kezdtünk emlegetni egy kisebbfajta testvéri csetepaté után: ő mégis leginkább pici baba szeretne lenni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panzej.blog.hu/api/trackback/id/tr93268951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bubó 2011.10.13. 00:22:06

Szia Panzej!

Köszönjük a képeket! Általában azt szokták mondani 2 tesóra, hogy milyen egyformák, nálatok azonban ez nem mondható el, Isti mennyire más, mint Palkó! És olyan szép arcocskája van! Bár még csak 1 képet osztottál meg velünk magadról, de Isti rád hasonlíthat, Palkó pedig inkább a párodra?

Üdv,
Zsuzsa

Edinbogyo 2011.10.27. 12:41:21

Nalunk is ilyen gondok vannak most:S erre meg a hasfajas is rajatszik, hogy tarthatom a kezemben a picit, aki szegeny uvolt..

Panzej 2011.10.31. 00:08:46

Úúúú... Nem irigyellek. Én nem tudom, hogy ússzuk meg a hasfájást, de állati szerencsésnek érzem magam emiatt. Nem egy hasfájós baba van a környezetemben, látom, hogy mit szenvednek velük.
Kitartás, ez az, amit az idő old csak meg (tapasztalt szülők szerint...).

Edinbogyo 2011.11.06. 11:10:25

Koszi:) ha a noverehez hasonlo lesz a vegkifejlet, akkor meg egy het van hatra a hasfajasbol...8.hetnel lett vege nala, szoval remenykedem :D es a nagylany viselkedesi bravurjainak javulasaban is, mert tegnap egy tunder is rosszabb volt nala, olyan jofej volt, szoval hatha.. :D
süti beállítások módosítása